2012. február 16., csütörtök

617 - Titkosírás

617 állt és értetlenkedett. Már megint. A számlákon, szórólapokon rég felülemelkedett, fájdalmas rutinnal fizette/dobta ki őket.

De ez? Ez micsoda? Lehet, nem is neki szól. A fehér boríték vakítóan üreslett. Óvatosan megrázta, de nem hullott belőle anthrax. Hallgatózott, de nem is ketyegett. Megszagolta; rózsasziromra se utalt semmi.
 - Nem látszol veszélyesnek, feljöhecc hozzám - döntött végül. Kislakásba felérvén, kibontakozik az évszaknak megfelelő több soros öltözetből. Közben lefuttatja a keresőprogramot, s beugrik, hogy AZ a nap van!

Húaszta, hát ez, ez olyan küldemény lenne?? - izgul kipirulva. Lassan nyitja a borítékot.
( - You can be anything you want to  beeeeeeeee - énekli jobb fülébe Freddy.
 - Tudom, hogy bármi lehet, de MI ez? - türelmetlenkedik 617.)
Félszemmel sandít a nyitányra: fekete. Gyászjelentés?! - hördül fel. Nem, mer színek is vannak rajta. Felbátorodik, s 1 mozdulattal előrántja az anzixot. Elmosolyodik, sejtvén a feladót. Dekedves- örül.

A kacskaringókon tarkálló, ívelt csápú lepkék mellől épp csak az aláírás hiányzik.
 - Köszi, hogy gondoltál rám - üzeni Zillének - Még jó, hogy nem szkafanderes lapot találtál - vidul 617.
Kíváncsian nyitja a képeslapot; vajon mi jár6 1 pille fejében, és vajon milyen a lábírása, de a papír persze üres. Vagyis.
Néhány halovány folt árulkodik az összeesküvésről. Szóval Arenyin 5lete volt az egész - somolyog 617 az elmosódott póklábnyomokat vizslatva. Így, közelről figyelve a papírt, észreveszi, hogy zenélő lapot kapott; csak halk a kezdő zongorafutam. 617 hátradől, s hallgat:



A dallamhullám elringatja, majd megnyugodva nyitja ki a szemét.
 - Látodlátod, olyan nincs, hogy minden vacak. A mindigsemmikkel ugyanaz a baj, mint a mindensohákkal: ritkán igazak.

 - Namármost, roppant alkalmas pillanatban jöttetek - intézi szavait a papírlepkékhez 617 - velem jöttök oda, ahol a Fény lakik. Így legalább nem kell cinkéket fognom. 4 lepkét viszek 1 csapásra - höhög diszkréten.
 - Rendibendik vagytok, majd küldök postagalambot  - gondolja Zillének és Arenyinnek. Tudja, hogy vették az üzenetet. Ettől 1 villanásnyira elérzékenyül, majd nagy elánnal bőröndölésbe fog.

Minden nagyon jó lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése