2015. augusztus 25., kedd

Napi Igen - 2015. augusztus 25.

A liget harmatos füvén jól indul a nap, ma viszont kihagytam vón, de persze nem lehetett. így a piros guribörim alján megutaztattam a közép-európai flóra egy részét. 

Merthogy ma elszálltam, jócskán aktuálisan, tekintve, hogy idén ez az első repülésem. A válogatott társaság hab a pezsgős epren. 
Míg éppen késett a gép, xencsére meginterjúvolt a reptér, hogy mennyire teccenek a szolgáltatásaik. Remélem, a véleményem bekerül az adatbázisukba. 

Aztán megnyitották a kaput és felvonultunk a szárnyas drónra. Repülőgépnek túlzás lett vón nevezni az alkalmatosságot ugyanis. Alig fértem bele. Csak az nem derült ki, kinél volt a vezérlőegysége. 
Az utat bárányfelhők és egyéb formációba szerveződött vízmolekulák szegélyezték. Az idilli szárnyalásba sajnos primér szükségletek rondítottak bele - etetés nem járt a 2 órás utazáshoz. A mutatós steward megitatott ugyan, de meg is fizettem érte. 

Viszont a brüsszeli reptér szuperszonikus csomagszállító szalagja biztatóan gördítette elénk a pakkot, a procc taxi csendesen suhant a szállóhoz, ahol a második generációs kínai recepciós kiosztotta a beléptető kártyánkat, majd lehánytuk a sztratoszférától poros holmikat s vadászni indultunk. 

Begyaloglás a vendéglátóipari egységekkel ellátott körzetbe, zsigeri döntés az 1ik mellett, s enyhén kényszermosollyal - de még kultúrlényként - jeleztük a pönszérnek, hogy qrvára éhesek vagyunk. 
A gyerekszobánk és szüleink állhatatos nevelése eredményeként nem lincseltük meg a fazont, mikor közölte, hogy a konyha negyed 7kor nyit. Mondta ezt 5kor. Reprodukáltuk Munch Sikoly című művét, majd rendeltünk. Sört. 

Aztán persze 1x mindennek eljön az ideje, így van ez a sztékekkel és a lazannyákkal is. Mindegyik nagy megelégedésünkre szolgált, s mivel a csokihab épp kifogyott, a pönszér napi ajánlatára hagyatkozva kaptam 1 másik sört. Holnap azért szeretnék 1 mousse au chocolat-t. Vagy crème brûlée-t. 
Azt még hozzá kell tennem, hogy a ház - és a készséges pönszér - ajándékaként kaptunk útravalóul 1 limoncellót. Csak mert annyira szimpinek talált minket. A kocsma közönségét felmérve ezen nem csodálkozom. Xintem bearanyoztuk a napját. 

Ekként indul tehát a belga meló.