2011. augusztus 1., hétfő

Szemeztem

Múlt 7en végre eljutottam 1 optikába azzal a feltett szándékkal, hogy tökéletesítsem látásomat, lévén áltis korom óta pótszemekkel tájékozódok a nagyvilágban.
Azidőtájt persze még szó sem volt vékonyított lencséről, kontaktlencséről meg főleg nem, így maradt a fél fejemet kitakaró keret, és a kihívás, hogy hogyan ne halljam meg az erre vonatkozó jelzőket a köztudottan jóindulatú kispajtásoktól.
Summa summarum, utáltam az üvegszemet, így amint lehetett, áttértem a be-kipakol6ó kontaktlencsére, amivel pompásan láttam mindent és még csak nem is csúfított.

Azóta eltelt jópár év és immáron a multikultikra jellemző légkondis-monitoros közegben töltöm napjaim nagy részét. E 2 elem külön-külön sem éppen áldásos a látóxveket illetően, 1ütt meg kifejezetten diszkomfortérzetet idéznek elő. Nap végére angóranyúlhoz hasonlítok csupapiros szemeimmel. Csak a szőröm nem olyan értékes. Pedig az egész jó üzlet lenne.
Így viszont inkább xettem vón megszabadulni a nyuszi-imidzstől és szemszellőztetési célzattal ismét üvegszemre váltani. Merugyebár a tapadós lencse alatt a szem nem jut annyi oxigénhez, mint 1ébként.

Ezért aztán nagy merészen elkezdtem keretet próbálgatni. Már csak messziről hallatszottak az osztálytársak csúfolódásai, de persze igyekeztem a lehető legelőnyösebb keretezést választani a fejemre.
Az első és az utolsó próba között nem kevés formát/színt/árfekvést pakoltam magamra, aztán persze a legelső választás lett a végső. Egész elfogad6ónak értékeltem a látványt a tükörben, olyannyira, hogy el6ároztam: +veszem a látásprotézist.

Eztán további keresztkérdések következtek, úgy mint üveg/műanyaglencse, biztosítás, vizsgálat, satsat. Végezetül kaptam 1 előkalkulációt, hogy mennyibe fog ez nekem fájni.
Majd eljött az a pillanat, amikor az optometrista székében ültem végre, akitől megtuttam, hogy sokkalsokkal többet kéne pislognom. (Azóta titokban figyelem a többi humanoidot, hogy ők mennyit pislognak, mi számít normálisnak.)
Innentől számítva már csak 1 órába telt, míg elkészült a vadiúj üvegszemem. Csodálatosan naccerü élmény lett, hogy látok is és mégse m1 a külcsín rovására.

1 gyerekkori rossz emlék törölve :) Jobb későn, mint soha.





Opération Casablanca - Előrelépés á la marocaine

Mivel Marokkó rajtam maratt, mint szamáron a fül, tk. előrelépésről beszélhetünk, legalábbis esetemben, mert így megnyertem az ezzel járó "kinevezést" is. Vagyis ezentúl nem szimpla clerk-ként, hanem country key contact-ként vidulok a "poénjaikon" :)

Azért á la marocaine, mer épp csak véletlenül tuttam meg, hogy mivé lettem.

Opération Casablanca - Programxvezés

Hogy Marokkóból ekkora mutatvány működőképes munkafolyamatot kipréselni, nem gondoltam volna. Gyanúim, fenntartásaim, észrevételeim akadtak, de mindet felül/alulmúlták.

A hóvégi zárás alkalmából meglepetést xveztek nekem. Olyannyira jól sikerült, hogy pénteken este fél 9ig ültem az irodában, úgy elszórakoztattak. Persze, inkább sírvaröhögős órák voltak azok, vagy tragikomikusak, nem mondanám, hogy 100% önfeledt móka és kacagás töltötte ki az estémet.

Némi aggályaim támadtak, hogy vajon még milyen surprise party-kra számítsak, ha minden előkészület nélkül ilyen programot rittyentenek.