2012. április 10., kedd

70 nap párizsi - Teambuilding

Gondolom, mindenki előtt ismeretes a team building mibenléte. Elméletileg összekovácsolja a csapatot, amiben dolgozol. Gyakorlatilag szanaszét dőltök; legkésőbb hajnalra. Persze, a közös detox közelebbi ismeretségbe hozhat távolabbi kollégákkal, csak nem biztos, hogy a menedzsment ily módon tervezte el a kovácsolást. 
Bevallom, nem a legerősebb pontom a céges építkezés, belföldön sem, itten külföldön meg főleg kihívás. Mások által jófejnek és kedvesnek mondott kollegina lévén ugyan nem feltétlen kék ebből idegbajt generálnom, csak pont ezek a mások nem lesznek ott. Akik tudják, hogy a zord külső (túl)érző szívet takar. Meg persze 1 csomó 1ebet is tudnak.

Leendő 10 fős csapatomból 3 vkit ismerek, ebből 1ikük a sármos 60as, akiről fényképet kell készítenem; bármi áron!
A rendelés leadva, már csak ki kell 5ölnöm, hogyan pozicionáljam be a figurát anélkül, hogy gyanút fogna. A megrendelő ugyanis mielőbbi frigyre szándéxik lépni a kiszemelttel, s ebbéli megerősítésként várja a fotót. A sármőr már meglévő felesége gyerekhaddal nem akadály! Hiába, az igaz szerelem nem ismer lehetetlent! Úgyhogy nagyon izgulok emiatt is, hogy sikeresen asszisztáljak 1 határokon átívelő, európaszintű, több generációs szerelmi történethez.

A másik - általam - ismert csapatjátékos soma mamagésa frankofón kiadása. Bár xintem nem hallott még a magyar verziójáról; a karakterre való hajazás erőteljes. Csak remélem, hogy az ő szerelmi életéről nem fogunk annyit hallani, mint gyöngyibabáéról.
Harmadik játékos a kiköpött francia fazon; lekezelő, fennhéjázó, pökhendi és jól megszorongatja a kezed bemutatkozáskor. Ha kérdezed, nem válaszol, s tk. nem érted, hogy lehet még a cégnél, mert ugyanígy nem reagál semmiféle megkeresésre. Aztán bevillan, hogy van titkárnője; tehát elég, ha a vele való kapcsolatteremtésre szorítkozik. Szóval pont kellőképp antiszociális az 1üttműködéshez.

A további 7 fővel csak papíron találkoztam; ma előx. ígéretes lehetőség, csupa új ember, naccerü alkalom szélesíteni látóköröm és szókincsem; mind2re ráfér.
Csak azér para kissé a helyzet, mert a mai small talk témaválasztása nem esett az érdeklődésem homlokterébe, tekintve, hogy a folyami, illetve tengeri hajójogsiról szólt a diskurzus. Hátizé, eddig ugyan erről nem írtam, de nekem 1ik sincs. Se hajóm, se jogsim. Utóbbiból még szárazföldi se, nem hogy vízi. Merhogy az autó, amit vezetnék, várja, hogy értemenjek. Majd 1x.

Mindenesetre, értem jönnek reggel, s elkocsikázunk a tetthelyre. Fényképező betárazva, kistáska szintén, vállamra vetem, s lesz, aminek lennie kell.

Hamuban sült pogácsa nélkül