2011. október 9., vasárnap

617 - Bók

A nyári ruhák dobozolva, rend és tisztaság, még lábat is lógatott, igazából semmit tett, így felmerülhetett benne a kérdés, hogy hova pakolta el a legutóbbi bókot. Ha emlékezne legalább a fajtájára, könnyebben megtalálná.

Jó, persze, csak szavak, nade főleg ezért súlyosak.

Kutatott a színes dobozokban, szép feliratozva álltak 1más mellett. Megtalálta a kimenő bókokat, a ki nem mondottakat, a rosszul időzítetteket, a félreértetteket, csak azokat nem, amelyek igazán, személyre szabottan neki, 617nek szóltak. Nem is emlékezett, mekkora dobozba tette őket. Sok volt? Kevés? Pedig nagyon vigyáz a dolgaira, biztosan vmi tuti helyre rakta el őket. Volt 1 olyan érzése, hogy ma már nem bukkan rájuk.

Elnapolta a kérdést. Majd meglesznek. Vagy jönnek újak. Azoknak majd nyit 1 másik dobozt.

617 - Figyelmeztetés

A mély érzelem (tetsz)halált okozhat! - ezt ugyanúgy fel kéne tüntetni a xelmek dobozán, mint a dohányárukon, gondolta 617.
Na persze, esse lenne elég mindenkinek, saját felelősségre csak beülnének a zemberek a ladikba, aztán vagy eveznek árral szemben, vagy sodródnak 1 idő után. Kiszállni meg csak akkor fognak, ha már végérvényesen léket kapott a lélekvesztő.

617 - Népdal

Ül a lidérc az ágon,
A szívemet kivágom.
Ej haj ruca ruca,
Kukorica derce.

617 - Instant idő

Az instant időpor funkciója az utaztatás. Előrefelé. Fontos, hogy a tájékoztató szerint járjunk el készítésekor.

Az instant időpor nem oldódik hideg vízben, ezt gondol6ta volna. Ehhez igazán nem kell 7pecsétes konyhai titkok tudójának lenni - öngúnyolódott 617.

Az időszemcsék megültek a pohár alján, s az utolsó korty karcos volt, mint 1 régi lemez. És már szólt is a régi lemez, a szemcsék kaparták-marták a torkát, már alvósqtyáját se látta, csak vmi úszó függönyön keresztül. Aztán rájött, hogy a karctól könnyezik, csakhogy a függöny s 617 közé szorultak kísérői. A kellemetlenebb fajtából. Sokan voltak, nyomasztóan közel. Ha az időszemcsékhez jutnak, öröklétet nyernek. Ezért hát tolakodtak, igyekeztek 617 bőre alá fúrni magukat, hogy a szinapszisokon átugrálva eljussanak a szeméig, s abban üldögélve megörökítsék saját, láblógató létezésüket. Ha rajtuk keresztül látja a világot és saját magát 617, a mosti jelen lesz a múlt és jövő is.

A sós függönyön át nem találta a fecskendőt.

Simon doktor erősködött, hogy csak tegye el, on sait jamais felkiáltással. Viszolygott a tűtől, nem bírt odanézni, amikor szúrták, hiába kapta meg az oltásokat tizedmásodperc alatt.
- Ez meg mire kellhet nekem? - vonta fel a jobb szemöldökét 617 - Mi ez 1általán? Remélem, gyorsító.
- Pont ellenkezőleg - félmosolygott az orvos.
- Na ne szórakozzon, majd lassítót fogok lőni, ugye? - kezdett felháborodni - És akkor szépen nullán maradok, hic et nunc.
- Igen, mert ha instant időporra adta a fejét, akkor jól jöhet a gamma-amino-vajsav, ha esetleg mégsem úgy 6 a szer, ahogy kéne.
- És ezt magamnak kéne beadnom? - rezzent meg 617.
- Be is fogja - biztosította Simon - A GABA, mint gátló neurotranszmitter, nem engedi továbbjutni a jelen pillanatokat és lidérceiket. Amennyiben nem akarja az Örök Jelenlétet, max 6 percen belül szúrja le magát ezzel az adaggal.
- Mér pont 6 percen belül? - értetlenkedett 617.
- Mert nem akarjuk, hogy " a hetedik te magad légy" - tért ki a válasz elől irodalmilag, majd fizikálisan is Simon, 1 másik páciens felé fordulva.

Szóval most kéne a neurotranszmitter-koncentrátum, már biztosan eltelt pár perc, ki tudja, hova tette, remélhetőleg nem a táskában hagyta, mer akkor itt öröködik. Nem is lát, sietni se tud, tapogat maga körül, meg a rövid távú memóriában is, hogy hol látta utoljára a fecskendőt.
A köntös zsebében! Jó, és most hova szúrja?? Tk. mind1, úgyse lát, legalább ezzel nem kell vacakolnia, még jó, hogy legalább nem a bal pitvarba, mer kissé elbizonytalanodna.
Hasba teljesen jó lesz, xencsére mindenhol vannak szinapszisok, ez megnyugtató, nagy hibát nem véthet - csak döfjön már, mer aztán hiába.
A qtya is bánatosan integet a sarokból, nem is látja, csak hallja, hogy rémülten vergődnek a narancssárga gombócok a  sálján.
Jójó, csinálom már, ne idegesíts még te is - nyögte remegő szájjal és kézzel 617, majd szúrt.