2011. július 14., csütörtök

Tekercs

2,5 hónap erőteljes semmittevés után meglátogattam a spinningtermet, ahol már több, mint 1 éve nem jártam. Vagyis nem tekertem.
Szóval reggel már a tornafelxelésemmel indultam dolgozóba, s onnan az esti 6os tekerésre. Az időjárás abszolút kedvezett a kalóriaégetésnek; azon gondolkodtam, ha csak kiállok a napra, vajon nem égnek-e el a felszedett pluszok. Bár a vasárnapi napozás során nem vettem észre.
Nem voltam 1edül az elvetemült 5lettel, rajtam kívül még 9en szánták el magukat a kishíján öngyilkos merényletre; ez azért megnyugtatott.

Aki volt már spinningen, tudja, mi a különbség a sima biciklizés és e között. Aki nem, hát most megtud6ja:

A biciklit előx is testre kell szabni, hogy a későbbi körülményekhez képest a lehető legkényelmesebb l1n. A nyereg a csípőcsontodig érjen, a kormányt minél magasabbra, hogy még véletlenül se szolgálhasson támaszkodásra. A 2 közötti távolság pont akkora, hogy az alkarod beférjen közéjük.
A törölközőt, vizet elhelyezed, majd saját magadat is; belelépsz a pedálpántokba és felkészülsz 1 pusztulatos órára.

A bemelegítő 10 percben még egész komfortosan érzed magad és nem érted, mi lehet ezen olyan rettenetes.
Az oktató bátorítóan mosolyog, neki elhiszed, hogy tök jó lesz.
Aztán vált a zene tempója, növeled az ellenállást a biciklin és azt veszed észre, hogy izzadsz, mint 1 ló. Itt még mindig azt gondolod, hogy lazán eltekersz bármeddig.
25 percnél lopva odapillantasz a faliórára, s meglepőcc, hogy még csak ennyi az idő. A 30. percnél ismét ránézel és gyanakodni kezdesz, hogy megállt. Eztán 2percenként meggyőzőcc róla, hogy másik időszámítás érvényes a teremben; naná, hogy 1 sokkal lassabb.
Innentől kezdve túlélésre hajtasz. Segít, ha elképzeled magad a Tour de France-on, ha kapaszkodsz a zenébe, vagy ha megfogadod, hogy soha többet be nem teszed a lábad a terembe.

Majd aztán csatakosan, rákvörösen, cidrizős lábakkal lecsúszol a nyeregből és vhogy megcsinálod a lazítós feladatokat is.
Elkúszol az öltözőbe, s összekaparod maradványaidat. Ahogy hűlsz le és normalizálódik a pulzusod, egész elégedett vagy magaddal.

Felvillanyozva a teljesítményedtől, nagy könnyelműen el6ározod, hogy legközelebb is eljössz. így bérletet veszel.