2014. június 25., szerda

Napi Igen - Június 25.

Ma nagyon tanulságos reggellel indítottam. (A mézes tejeskv után.)

Időpontom volt az autószervizben. 10 perccel korábban értem, mondtam, hogy vizsgálatra jöttem és azonnal szóba is álltak velem. Lehető legnagyobb szakmai tudásomat összekotorva felvázoltam, mi a panasz, majd némi papírozás után már vitték is a fékpadra a csodajárgányt.

Tök praktikusan látványszerviznek alakították ki a szereldét; 1 marhanagy ablakból lehet nézni, mit művelnek a hajtánnyal. Aggódtam, naná. Múltkor a gumis például csúnyán beszólt a zautóm korára és állapotára. Pedig ő se volt 1 nyalka ficsúr.  
Szóval árgusan figyeltem, mi történik, asszem, az éppen világra jövő apukák állhatnak ekkora izgalommal meg hozzáértéssel a látvány-szülőszoba előtt, mint én ma reggel a szereldében.

Megpörgették az összes kerekét, aztán átálltak a csápos emelőre (!). A figyelmeztetésben először csábosat olvastam, de a 3 szaki közül ez 1ikre se illett. Mondjuk, a csápos se. De aztán előbukkant a titokzatos szerkezet és azonnal memorizáltam.
Szóval jól megvizslatták alulról, átmozgatták, majd jött az egyik (nem csápos-csábos) fazon, hogy akkor most beavat. Örültem, hogy nadrágban érkeztem, mermondom ha engem is megvizslatnak alulról, akkor jobb, hogy nem szoknyát vettem reggel.

Deaztán beérték a verbalitással és közölték, hogy a szilent miatt zajol a kocsi, amit említettem a munkafelvételnél. Majd néztek rám várakozón. 
Éreztem, hogy itt most a szőkeségem a tét. Mármint az árnyalat. Ugyanis nyilvánvalóan halovány sejdítésem se volt, hogy azmiaz. Francia etimológiára tippeltem, de ezzel nem hozakodhattam elő a 3 szaki előtt. Világosodott pár árnyalatot a hajszínem, majd megkérdeztem, hogy akkor ebből mi következik.
Ki kell cserélni. 

Aha, értem. De azért még elvihetem a járgányt, vagy életveszélyes az állapota? Meg egyáltalán, hol ez a cucc, MENNYI van belőle, és mikor cserélik ki?!
Végül megkönyörültek rajtam és elmutogatták, hogy mit kell szétszedni, mit csinál a szilent és jóságosan átirányítottak az irodába ahol majd összeraknak nekem 1 árajánlatot. 
Tk. rendesek voltak és segítőkészek, az árajánlat is megérkezett, szóval ultragyorsan hatékonykodtak.
ÉS! valóban francia vonatkozású téma (hÁ!), tessék művelődni!

Aztán napközben kaptam VIP-baklavát, valamint független források szerint ma is "olyan jól" néztem ki. Lehet, hogy kozmetikus helyett szervizbe kék járnom?