2014. június 15., vasárnap

Napi Igen - Június 15.

Ma újabb készségekkel gyarapítottam az eszköztáram. 

Az úgy kezdődött, hogy a lakás legkisebb helyiségének az ajtaja 1 szép napon megadta magát és muszáj volt kieszközölni belőle a zárat, és azóta csukhatatlan. Ám mivel nem akartam nyilvános WC-t üzemeltetni, ma elvetődtem a közeli barkácsüzletbe kezemben a mintapéldány zárral.

Az eladó valszleg látott már ilyet, mert egész fegyelmezetten hallgatta, mit akarok. És ha már ott voltam, vettem 2 zárelemet, minthogy az éjjel-nappalim ajtaja is csukhatatlan, immár féléve. 
A fazon készségesen érdeklődött, van-e mivel beapplikálnom a cuccost, úgyhogy töredelmesen bevallottam, hogy még nincs. Ajánlott többféle csavarhúzót, de én a piros készletet választottam - az olyan csajos. Bár erre aszonta az arc, hogy ha csak most az 1x használom, pont jó lesz. Ezt inkább nem hallottam meg. 


Félkészlet

És kérem, felgyűrtem az ingujjam, kipakoltam a szerszámkészletemet, átváltottam hasi légzésre és elkezdtem csavarozni. 2x4 darab csavar, zárat bepasszint, visszacsavar a 2 kilincset, majd a zárelemet is. Utóbbit 2 csillag!csavar tartja, szóval igazán kiművelődtem csavarilag. 
Mondjuk, nem bántam vón, ha a bevésőzárat (mer így hívják) nem olajozzák be, de így legalább még profibban mutattam és ehhez mérten összpontosítottam is. Annyira, hogy még a kulcsot is be lehet tenni és forgatható! 

Ezen felbuzdulva nekiestem az éjjel-nappali ajtónak is, csavaroztam, olajzódtam, kulcsoltam ezt is, majd roppant elégedetten kiutaltam magamnak 1 dupla grépfrút-narancs kombót. 

OK, szintidőt még ne mérjünk, de még néhány (óvatlan ajtó)becsapódás és elmék másodállásban lakatosnak.