2012. április 15., vasárnap

70 nap párizsi - Séminaire

Ha lenne bakancslistám és szerepelne rajta az idegen nyelvű csapatépítés, úgy már ezt is kipipálhatnám. A séminaire ugyanis csapatépítést takar, természetesen előadások és közös munka álcája mögé bújtatva.
Kedd este tehát összekészítettem túlélő-felszerelésemet a direkt erre az alkalomra született csodatáskába, az égiek kegyelmébe ajánlottam magam, majd jöhetett az utolsó éjszaka a nagy nap előtt.


Új utakra új táska


Xdán elég kora reggel várt a különjárat a ház előtt. A (cég-, és autó)vezető hölgyemény közlekedési stíljére már céloztak a kollégák, érdeklődvén, sisak van-e tarsolyomban. Persze nem volt, ahogy hányózacskó se. A sebtiben bedobált reggelim zaklatottan viselte a hirtelen fékezéseket, majdnem-sávváltásokat.
De persze szavam se lehet, mert a többiek kvázi másfél órás késéssel érkeztek az előre lefoglalt busszal.

A hely. Hát szóval, kastély. Jó, kastélyszálló. Volt, aki szerint nem is igazi kastély, csak 1 kis pavillon, de én beértem ezzel is. Igazából még ehhez való toalettem se volt, még jó, hogy nem volt feltétel a habos-fodros abroncsos szerelés. Haladunk a korral.


Château de Maffliers
 
Mikor nagysokára mindenki összegyűlt, megkvzott-narancslézett, feltuningolta a sminkjét és elszívta a dupla adag dohányát a nagy stresszre, befáradtunk a közös szeánszra, ahol bemutatták cégünk gondosan válogatott gyóccerkollekcióját. Addig jó, míg csak slide-okon találkozok velük, tekintve, hogy a rákot leginkább fokhagymás előételként szeretem. Mindazonáltal érdekes volt, bár a terminológiát nem épp felhasználóbarátra konfigurálták. Nade jó pap holtig, a gyaur kutyák meg főleg.

A nagy figyelés után nagy dőzs, már az előételes pulttól kajakómásra ehette magát, aki nem számolt a főétellel, meg persze a sajtos-desszertes következményekkel. Ha a fogásokhoz passzoló borokat mind végigcsekkolom, fejest ugrok 1 röhögcsélős-vidámkodós délutánba, ami entre amis nem gáz, de itt inkább nem kockáztattam. Azt nem értem, a többiek hogy bírták a rozék, fehérborok után szalonképes állapotban tartani magukat. Bár tény, hogy én vagyok csupán 1 pohárra hitelesítve; utána korlátolt felelősségű társaság leszek.

A szerény ebéd után csoportokra tagoltak minket, s körbeálltunk 1 asztalt, rajta vászondarabbal. 2 művésznek láccó figura instruált minket, s a feladat is kiderült: a fehér vásznat el kell tüntetnünk. Szerencsére nem varázslattal, mer akkor szerintem máig ott próbálkoznánk; hanem festékkel. Olyannal, ami ragaszkodó foltot hagy a ruhán, így tanácsos köpenyt, pasiknak kezes-lábast húzni. Mivel a védőxelés fehér, 5 perc múlva zárt osztályként pompállottunk. Tény, hogy akad, akit simán beutalnék.

Ismeretes világraszóló kézügyességem, tehát az első pillanattól kezdve abszolút magaménak éreztem a kihívást, hogy telekreatívkodjam a vásznat színekkel, rajzokkal. Háde, 1 csapatépítés arról is szól, hogy kilépsz a komfortzónádból a közös célokért. Fogtam tehát krétát, ecsetet és tk. még teccett is a ténykedés.
A koncepciónk annyira volt konkrét, amennyire 1 8 fős csapat 5 perc alatt kikristályosíthat 1 művészi tervet. Ebből következik, hogy a végeredmény is páratlan együttműködésről, merész színválasztásról és gazdag tartalomról tesz tanúbizonyságot. így kerülhetett 1 és ugyanazon képre néhány zászló, 1eurós és hevenyészett iPad mellett 1 szurikáta is (a rendelkezésre bocsátott sablonok száma véges volt sajnos). Nyilvánvaló tehát, hogy nagy megelégedéssel szemléltük közös alkotásunkat, amibe mindenki beleadta a (leg)jobbját. Fontolóra vettük, hogy esetleg el kéne árverezni, de elvetettük az 5letet, mert mégiscsak kötődtünk hozzá érzelmileg. A miénk.


Műalkotás


Itt még nem ért véget a közösködés (legalább közösülés nem volt); a 6 csapat munkájának eredményeként gyönyörködhettünk a 6féle vászonból született céges logóban. Ha nem lett vón azonnal világos, hogy miért néz ki úgy a vászon, ahogy, a csapatok elmagyarázhatták, hogy "a művész ezzel azt akarta mondani". Tisztára meghatódtunk, volt nagy taps, mindenki boldog volt, de xintem leginkább azért, mert mosmá végre elfoglalhattuk a szobákat.

65en séminaire-kedtünk, tehát legalább ennyi szobája van az intézménynek. A szöbák persze kortárs feelingben berendezve, de a matrac kétségkívül nagyon kényelmes volt. Aki pedig tudja, mit jelent az alábbi képfelirat, pls ossza meg velem is, mert én nem találtam a magyar megfelelőjét.


Salvete in mundo domi vostrae estis



Ugye hogy a mi képünk sokkal szebb lett?! Igaz, xintem 1 szálloda se fog belőle sorozatot gyártatni. Bár sose lehet tudni.

Szobafoglalás után sétáltunk 100 métert és a (másik) busszal elközlekedtünk vacsorázni. Nekem ugyan tökre megfelelt vón, ha helyben dinézünk, de akkor lemaradok Európa 1ik legtutibb golfpályájáról. Majd ha kőgazdag nyugger leszek, idejárok labdákat ütögetni.


Golfpálya

A vacsorát 1 órás szociális élet előzte meg; koccintottunk 2 kiváló kollegina kiváló munkával elért kiváló eredményére, eztán pedig mindenkinek meg kellett találnia a saját motivációját, amivel folytathatta a pezsgőzést. Asszem, sikerült, mert ürültek az üvegek, remélem, volt a közelben vmi puccos lakatlan, aki beválthatta őket, mer az összegből simán elhúzhatott 1 hosszú 7végére a fenti kastélyba.

Mikor már mindenki nagyon laza és tejbetök volt, beterelgettek minket a vatsora helyszínére. Körasztalok 9 főre, rengeteg evőeszközzel és ugyanennyi behűtött palackkal...
A koreográfia ugyanaz, mint ebédnél: már az előételtől kész vagy, de feltartóztat6atlanul jön a hal, meg a süti, gyengébbeknek kv is.
Közben nagy lelkesedéssel szórakoztatnak; játszunk zenekitalálósat. A műsorvezető rutinos, a bejátszott részletek rövidek, a társaság nagy elánnal pörgeti az asztalkendőket, veri az ütemet és visít, ha pontot kap. Nagy röhögések, izgatott kipirulások és miniprodukciók után nyertest hirdetnek, de a vesztesek ugyanolyan jól érzik magukat, mint az okleveles kollegina.
A bőséggel fogyasztott izomlazító (fehér-rozé-vörös kombináció) jóvoltából gátlás nem marad szárazon, s önjelölt parkett-ördögök lepik el a terepet. Hangulat a tetőfokán, hiába, a zene mégiscsak nemzetközi, ha esetleg volt még vki, akiben maradtak fenntartások, most már tutira feloldódhatott.
Többek közt erre lehetett ugrálni:



Az, hogy 2kor feküdtünk, nem jelentette azt, hogy később kezdjük a csütörtöki programot. így a reggelinél csupa karikás szem és félálomban robotüzemmódra kapcsolt humanoid tolta a triplakvt.
Márpedig a délelőtti szeánsz kitartóan sorolta a tudnivalókat, ismertette a részleteket és persze interaktívkodást is igényelt. Xencsére páran azért magukhoz tértek, így elhangzottak a várt kérdések, érkeztek az adekvát válaszok is, majd tapsoltunk.

Ebéd lásd mint fent, bár kicsit rövidebbre szabva, hogy maradjon idő a szabadtéri activité-re.
Ismét csoportosulás, mi lettünk a Jacques Cartier team. Csupa izgi küldetést kellett teljesíteni, úgymint fotózás megadott témára, szagminta-azonosítás, vagy a füles labdán távugrálás. Ez nagyon vicces volt. Gondolom, mindenkinek megvan a kategória: fittball 2 kapaszkodó kis nyúlvánnyal. Erre kell rákucorodni (alacsonyabbak előnyben), s a tereptárgyakat kerülgetve végigpattogni az adott távon. Kedvencem Celine Dion anyja volt, aki miniruhában és harisnyában, 60 éves Törpillaként fórral indulva röhögcsélt göcögve, s ruganyosan ugrándozva kenterbe verte az ellenfelét.
A másik sorverseny a betűvadászat, mikor is 1vki hátára betűt rajzolnak (csak fiktíve), előreszalad a sor utolsó emberéhez, felírja az ő hátára, s így tovább, míg az első ember felírhatja a táblára a betűt. Ezt egész addig, míg ki nem találják a keresett szót. Mivel mi az első betűből megfejtettük a szavakat, átváltottunk számolósra.

Mindeközben töltögethettük a feladványos füzetkét, amiben kép/betű és 1éb rejtvények sorakoztak. Tekintettel idegen nyelvűségemre, nem túl nagy %-ban járultam hozzá az eredményhez.

Ezen bemelegítés után pedig kiosztották a térképeket iránytűvel, némi instrukcióval, s elindulhattunk kincset keresni a kerekerdőbe. 10 állomást jelöltek a térképen, persze feladattal, amelyeket megválaszolván megkapjuk a kincs koordinátáit.
Tekintve, hogy 1ikünk se volt 1 rutinos térképolvasó, 2 állomás és 1 jobbos kanyar után parádésan eltévedtünk. Ennyit a pasik híres veleszületett GPS-éről...
Mielőtt még bepánikolva (erdő)tüzet gyújtottunk volna, hogy megtaláljanak, az 1ik szervező érkezett biciklin, laza félmondattal útbaigazítva minket.

A gyülekezőponton megfáradt csapatok, hiányos létszámban. Aztán persze ahogy lennie kell, nagy ujjongással közeledik a cégvezető csapata, diadalmasan cuccolva a zöld kincsesládát. Mégiscsak lehetnek véletlenek, amelyek magasabb érdekeket szem előtt tartva következnek be :) Örömködés, eredményhirdetés, tudomásul veszzük 5. helyezésünket (a 8ból), mindenkinek megköszönünk mindent, majd szedjük a sátorfákat és a távozás hímes mezejére lépünk.

A visszaút ugyancsak hányatott, de ekkorra már az álmosság-fáradtság némileg elnyomja a gyomorszintű lázadásokat. Bő 1 órás út végén elégedetten szállunk ki a kocsiból, s 4en 4felé széledünk.

Összegezve elmondhatom, hogy felettébb tanulságos, ugyanakkor szórakoztató 2 napban volt részem. 1etlen kívánságomat a szobába érvén azonnal valóra váltottam: kifeküdtem.


Kifeküdtem