2014. november 1., szombat

Napi Igen - November 1.

Eleve ott kezdődik a mai igen, hogy tökre szerencsés vagyok, merhogy 1előre nem kell koszorúban gondolkodnom és mécsest is csak l'art pour l'art gyújtok. S amilyen ütemben dolgoznak a brit tudósok, úgyis megtalálják az örök élet elixírt és akkor meg főleg soha nem kell ezzel foglalkoznom. (Mongyuk, én tuti nem nyalom be az elixírt, mer 1 emberöltő is bőven ad feladatot, nemhogy életfogytig nyomni az önismeretet meg lelki fejlődést.)

Szóval kiszórtam a takarmányt az ég madarainak, jöttek is rögtön. Igazából, már késésben voltam az etetéssel, mert nem a Nappal keltem, csak a szokásos álmos fejemmel. És hát bővült a nyáj, legújabb szárnyas szerzeményem a fakusz. így néz ki: 

Certhia familiaris

Nem szotyizik, ellenben kiadhatnám neki a pókokat, mert azokat szereti. De még mindig reménykedve várom a báli ruhákat, úgyhogy maradnak a 8 lábúak.

Miután elláttam a jószágokat, felvettem a királylánybakancsot és elindultam Natúriába. A reggeli köd eltűnt és fényes levegő áradt a helyére. Igazán ünnepélyes és szívet melengető volt a klíma - gondolván azokra, akiknek muszájlott a múltba zarándokolni. 

Hazaérvén keserves helyzetfelismerés, hogy felkészületlenül állok november 1-jével szemben az embereledelt illetően. Kénytelen voltam ismét császármorzsát előállítani; 1 7en belül már másodszor. 

Ja, és van 3 cserepem hagymával. Tavasszal elvileg tuli lesz belőlük.