2012. október 5., péntek

Félvezető - VIII. Henrik vs. Télapó

Most, hogy immáron 3 hónapja hajtom a tanjárgányt, felmerül az igény és a kérdés, hogy mégis mikor mehetek bizottság elé bemutatni a tudományomat.
A kötelezően előírt óramennyiséget kisebb-nagyobb szaggatásokkal ugyan, de teljesítettem, Béla adminisztrálta is a kiskönyvemben. Monta, hogy rendezzük a piszkos anyagiakat, s adott 1 nyugtát 11ezer péncről, a többire meg jótékony csendpaplant borított. Feltételezem, hogy vmelyik farzsebében kötött ki a különbözet, de persze az is lehet, hogy a Magyarországra menekült szír lázadók árváinak gyűjt, s így tk. jótékonykodtam. Ráfér a karmámra.

Mindenesetre Béla még szeptemberben megígérte, hogy xez időpontot. Legelőbb október végére.
Addig is persze gyakorolni javallott, merkülönben széthull az összegyűjtött tudományom.
Mivel ez már nem a kötelező óraszám, dupla áron randizunk. Nagyon régóta és a jelenlegi helyzet xint még nagyon sokáig. Nem ő fizet, pedig szerintem igazán értékelhetné a társaságomat. Olyan nagyon soknak tűnik az 1ütt töltött idő s a Bélára költött pénz, hogy muszáj vmiféle magyarázatot találnom a végelát6atlan projektre. Igazából 2 jutott eszembe:

1. Béla tulajdonképp a feleségfaló felség, VIII. Henrik reinkarnációja. Ha sokáig nézem a képet, még hasonlóságot is vélek felfedezni. Plusz, ha figyelembe veszem azt, hogy Béla immáron 3. nejét koptatja, nyilvánvaló a párhuzam. Pedig se Henrikként, se Bélaként nem esetem a fazon, úgyhogy bukta.

Henrik-Béla


2. A másik opció, hogy Béla tk. a jóságos Télapó. Csak nyári szünetelnek a rénszarvasok és kénytelen a meggyötört rönóval közlekedni. Ezért az időhúzás, hogy majd december 6-án becsempészhesse a vizsgaidőpontot a csizmácskámba. Addig meg sajnálkozik, hogy épp nincs a kocsin matrica, én meg elhiszem, hogy csakcsupán emiatt.

A harmadik, zárójeles eshetőségre gondolni se xetnék. Miszerint Béla se nem történelmi megtestesülés, se nem a Mikulás inkognitóban. Hanem csak és kizárólag Béla, aki az autós oktatókról élő képpel teljesen azonosulva a lehető  legkézenfekvőbb módon szeretne adómentes, lát6atlan zsebpénzhez jutni.