2011. október 10., hétfő

A kibelezett plüssnyúl üvegszeme tompán csillan

Kértél. Megkaptál.
Megnézted: mi van bennem.
- Mi már nem játszunk?
F.Á.

617 - Normális?

Mi az, hogy ő, 617 nem normális? Hát ha van normális a Földön, akkor ő biztosan az. És kitől kell ezt megtudnia? Akiről aztán végképp nem gondolta volna, hogy abnormálisnak tartja.

Az igaz, hogy előbb definiálni kék a "normális"-t. Mer tény, hogy nem az alapprogramot futtatja, mint a példának felhozott közös ismerősök. Lássuk, miben nem kompatibilis a készüléke a normálisnak kikiáltott 1edekével:

1. Nem, télleg nem akar mielőbb és bármi áron feleség lenni. Nem 1x kifejtette álláspontját, majd a sokadik fejtés után már csak annyival rendezte le a témát, hogy "nem nekem való", illetve "nem érdekel" - hangulattól függően. Látott nem 1 elrettentő példát.

2. Nem, valóban nem akar gyereket. Főleg nem bármi áron. Elképedve állt a nem kevés beültetős, hormonkezelős projekt előtt, amelyekkel az ismeretségi körében (is) találkoz6ott. Úgy gondolta, ott má elég nagy issue-nak kell lenni, ahol 2 egésségesen ivarérett felnőtt nem tud 2ről a 3ra jutni. Be is igazolódott feltételezése, mixint ha nem sikeres a reprodukciós program, bizony szaftos lelkibajok állnak a háttérben. Nade ez nem pont idetartozik.
1ébként meg ebből is látott nem 1 elrettentő példát.

3. Nem, továbbra sem xet főzni. Sőt. Kifejezetten rühelli, pedig akárhogy is emlékezget, sose kellett hajnalban kelnie azért, hogy összedobja a light-os vasárnapi ebédet (húsleves+rántott hús sült krumplival+lekváros piskóta tekercs - ezzel a variációval mindazonáltal ki is lehet űzni a világból), nem függött az élete az ételétől, nem verték végig a lakáson, ha nem strázsált a tűzhely mellett (tán épp ez volt a baj?!) - summa summarum, minden nyomós ok nélkül, 1xűen csak NEM xet gályázni a konyhában.

4. Nem, neki a TV nem jelent kikapcsolódást. Kikészül a reklámoktól, amiket ó6atlanul meg KELL néznie, ha már vhogy a tévé elé kerül. Nem érdeklik a különféle, magasan kvalifikált ismertségek műsorai. Nem kíváncsi az elkövetkező, most még felfedezetlen zenei/színészi csillagokra. Többnyire csak üstökösök lesznek, ráadásul csóva nélkül.

Most így hirtelen nem jut eszébe más, ami miatt ne lehetne normális. Ennyi télleg elég lenne ahhoz, hogy kilógjon a népből?! (A népből, ahova éppen most számolta be magát, szóval papírja is van róla, hogy ő is nép.) Ez nem igazság. 4 téma miatt nem passzol? És az összes többi, amiben viszont tökre stimmel??

Aztán, végszóra megkapta a tutit: nem is olyan nagy baj az, ha nem passzol a masszába.
Az igaz.
Viszont nem konok. Nem és nem.