2020. május 8., péntek

Szelepjáték - 2020. május 6-8.

Az itthoni munkavégzés 1ik előnye, hogy nap végén lehet tartani szépségápolós szeánszot, összecsődítve kollégákat ámerikától ázsiáig, belefoglalva a vén Európát. így történt, hogy tegnap avokádós arcpakolással zártam a munkanapot. S tekintve, hogy egyáltalán nincs nagy arcom, a fel nem használt cucmákot megehettem vacsorára. 

Ma gratuláltam az edzőnek, aki ettől a héttől ugyebár új tantervet írt. Meggyanúsítottam, hogy vmi spártai kézikönyvből válogatott gyakorlatokat, de visszautasította a vádat. Kapcsolatunk immáron 2. évében bevallotta, hogy én vagyok a legnehezebb esete. Mondtam, hogy ez remek hír, gondoljunk csak A lét elviselhetetlen könnyűségére. 

A hétfői bank trip folyományaként további városnéző túrákat ejthetek meg és az adóbevallás határideje is vészjóslón közelg, szóval a jövő hét úgy besűrűsödött, mint rutinos gazdasszony keze alatt a legírozott spárgakrémleves. 

Közben a lakba beszökött a szösz - a közeli nyárfa kolónia szorgosan repteti fehér pamacsait, hömpölyög a fák bolyha, mint ördögszekér a délibáb után. Úgyhogy muszáj volt noszogatnom a cselédlányt, porszívózzon fel, ha már egyszer rájár a Mese kexre. S azt még nem is tudja, hogy holnap mosnia kell. 

Viszont most, hogy a pesti lakosok is elhagyhatják lakcímüket, lehet, abszolválom az év eleje óta tervezett szeánszomat - mint látható, meglehetősen haladó szinten vagyok képes késleltetni a vágyaimat. 
A szabotőr terv pediglen abban állt - mikor még offline dolgoztam, mint a zállatok - hogy 1 napsütötte pénteki reggelen hirtelen felindulásból az ofisz helyett egy szentendrei fényes teraszra irányulok, ottani reggelizés-kvzás-időzés feltett szándékával. 
Csak minden péntek reggelre beborult. 
Mongyuk félő, hogy mostanra már többekben felmerült ez a lehetőség; lakhelytől függetlenül. 

S hogy bejegyzés ne maradjon dallam nélkül, itt 1 feladvány, aminek tessék beküldeni a szerzőjét s a darab címét:

Sz d r m f sz d d
L f sz l t d’ d d
F sz f m r m 
F m r d r
M r d t, d

A helyes megfejtők között kisorsolok 1 trambulint és 1 pipacsos étkészletet. 

Most pedig elandalgok a naplementében, s bár lassan nyár, de az Őszi sanzon bármely évszakban helytálló. Voilà: 


Je me souviens 
Des jours anciens