2012. február 27., hétfő

70 nap párizsi - Maradék

Itt most nem a konyhai, hanem a 7végi maradékról lesz szó, amivel még adósa vagyok a tisztelt publikumnak. Mer hogy csak szombat középtájig jutott a történet.

A gnómonos templom után elméletileg a Cézanne-féle expozíció xepelt a to do listán. Beforgattam a térképet a kellő irányba (a csajok ezt értik!) és szedtem a lábam. És alig pár méter után akár Alíz Csodaországban is lehettem vón, mer találkoztam a Kalapossal. Ez xencsére közel sem volt annyira tébolyodott, mint a mesehős, igaz, a közeg sem volt éppen mesés. Tessék, ki tudja, hol ez a fehérnép?

Kalapos
Meglehetős fricskának érzem, hogy a Bonaparte uccában mélázik :) Hogy ne találgassatok sokat, itt a mekfejtés; a Magyar Intézet előtt várja a herceget (kicsit mintha beszűkült volna a gondolatvilágom...).

Győri Édes
Ha már Napóleon ucca, akkor Raab, s akkor pedig Győri Édes. Bár az mosmá Danone, nemde?
Kivártam, hogy zavartalanul kettesben maradjak a csajjal fotózkodás végett, majd miután bezártam a lelkét a masinába, továbbálltam.

Na és akkor odaértem, a Luxembourg müzéhez, s aszittem, vmit osztanak, úgyhogy szaporáztam, aztán lecövek, mer nem osztás volt, hanem sor. Kígyózó, már csak a tudás fája hiányzott. Ádámot a fasorban se láttam sehol, de azér bekanyarogtam a sor végére, s hosszasan várakoztam ez alatt:


5 perc után meguntam, merhogy tyúklépésben se haladtunk, és tuti jön vmi újabb világvége, a kelta, vagy szeldzsuk, ha má a maja kamu volt; szóval jobb előbb élni, mint sose alapon kislisszoltam a kígyóból.

Ha vkinek nincs meg a Luxembourg kert, az pótolja, balra rezerváltam 1 kisszéket, majd le is lehet ülni pihenkélni, ha má elég volt a sétafikából:


Kisszék
Nálunk van a 6. kerületben 22,5 hektárnyi zöld? Ez Párizs második legnagyobbja, illetve erről megoszlanak az infók, mer van olyan site, amelyik xint a legeslegeslegnagyobb. 2 lábúaknak xintem éppen elég nagy ahhoz, hogy futkározzanak benne.

Asszem, Eugén barátunk rányomta bélyegét a szombatomra, mer miután meglógtam Cézanne-tól, az utamat állta:

Delacroix és a többiek
A Medici kút éppen pont 1 jó hossz, 50 méter, de persze hiába túrtam a táskámat, otthon hagytam az úszódresszt, úgyhogy csak leképeztem. 1630 óta egész jól tartja magát, nem?


Aztán mikor má meguntam a nagy művelődést meg szépelgést, visszatértem a fogyasztói társadalomba a Défense-on át.

Défense

Akik követtek már 2009ben is, kicsit tán unják a témát, mer akkor is osztottam nem kevés képet róla. Háde 1 újszülöttnek minden vicc új. Az a vicc, hogy a Défense annak a tengelynek az A pontja, amelyiknek a Diadalív a B-je:

Diadal
Távollátók előnyben. 3 éve nekivágtam a távnak zu Fuss, merhogy akkor jobban is láccott az ív, meg még fiatal is voltam és aszontam, tökjó kis séta. Még oda se értem, má rendeltem a sherpát. Persze épp talpmasszázson volt, csak üzenetet hagyhattam vón.

Bocs, de a 3 éves csoport most télleg előnyben, merhogy ez is akkori ereklye, persze áprilisban nem ilyen pucér, de vizualizációs gyakorlatnak éppen alkalmas: képzeljétek el, ahogy a világoszöld folyóban tükröződnek a fűz harsányfriss levelei a tavaszi szélben. Mer ez itt pont nem olyan.


Fűz

Viszont hollóék ugyanakkora eséllyel indulnak mindenkinél :) Népxűségi mutatójuk Poe óta töretlen (legalábbis az én indexemben). Ráadásul, csodálatosan megjelenítették azt a népi bölcsességet, amiről xintem nem is hallottak, miszerint holló hollónak nem vájja ki a szemét. Télleg jól megvoltak 1más mellett. Ez is 1 bizonyíték arra, hogy nem csak az létezik, amiről tudomásod van. Éljenek a madarak (is)!

Holló hollónak nem vájja ki a szemét

És akkor hogy bizonyítsam, nem csak a számat tátottam, hanem haladtam is, tessék. Itt már kétségtelenül látszik, hogy rohamléptekkel közeledtem a célhoz. Csak hát közben csupa varázslatos dologgal találkoztam és muszáj volt elidőznöm, mer xintem ez is marhajó,  hogy csavaros izzókat csavarnak a madönszébe. S xencsére beesteledett, mire odaértem, így világítottak is :) Ugyeugye, lassan járj, tovább élsz. De legalábbis többnek tűnik :)

Fénypöttyös

Szombati végemül pediglen álljék itt az almafa, amitől nem estem messzire és ha lesz kastélyom, úgyis odazsuppoltatom.

Almafa