2011. június 15., szerda

Opération Casablanca - Oxigénes csoki

Találkozás az irodai csokiautomata előtt. A kútra mentem vízért; ezek a kiszolgáló  felületek 1más mellett vannak.


Az éppen a szétfolyást megelőző fázisban 1ensúlyozó figura dobálja az aprót a disztribútorba. Megkérdem, social talk-ként, hogy mire hajt. Mutatja, melyik csokit célozza meg.
Mivel nem j1ezhetem meg, hogy igazán nem kék (túl)súlyosbítania a helyzetet, hát bólogatok, hogy bizonybizony, kell az energia, hogy a szürkeállomány dolgozni tudjon. Helyesel:
Ouioui, je vais oxygéner le cerveau.
Vagyis, hogy a megkívánt csokival oxigenizálja az agyát. Hm.
Oxigénnel dúsított vízről má hallottam (ebbe most ne mennyünk bele), de hogy mosmá oxigénes csoki is létezik... És akkor ezt nem is enni kell, hanem mondjuk biztos csokipor és felszippantja, mint a fehér csíkot szokták? Vagy letüdőzi?
Télleg, eztán a betegeknek majd nem vastüdőt utalnak ki, hanem csokilebenyt. Fehér embernek fehér csokiból, mediterránéknak tejcsokiból, afrikában meg 86%-os Cote d'Or-ból. Csak egész mogyoró ne l1n benne, mer megfúl a páciens.


Lehet, holnap én se a teraszra mék levegőzni, hanem veszek 1 csokit. 

Opération Casablanca - Nagyhörgő

Mint tudvalevő, a munkahelyi körülményeim nem feltétlen ideálisak; pl abból a szempontból, hogy 2 hónapon át vendégstátuszban nyomulok a helyi FM (financial manager) irodájában, aki kénytelen megtűrni maga mellett, ezzel jelentősen csökkentve a napilapok forgatására fordított időt. Most csak a netes portálok tanulmányozásával foglal6ja el magát, legalább a monitorját nem látom.
Kerekasztal

Nos, íme a kerek asztal, mely ittlétem elején átmenetinek lett kikiáltva, beígérvén külön irodát. Az ígéret ennyiben maradt, én meg az FM irodájában. Szép piros székem van, több is, rengeteg pozícióban megülöm a helyem a kerek asztal 1etlen lovaginájaként.
A kilátás pompás, az ablak előtt ilyenek szoktak lenni:

Kilátás

Nade, amiért a cím. Aggódom. Télleg. FM-ünk +rendült egészségi állapota miatt. Hiába a számtalan orvosi konzultáció, meg papír, valamint a rövidesen bekövetkező távozása (csak a cégtől, nem az élők közül), olyan hangokat produkál, hogy Darth Vader csak sápadozna az irigységtől. Minden 1es nagyhörgőjét meg tudja szólaltatni xintem. Külön-külön, kánonban váltogatva, és kórusban is; ilyenkor némi slejm is felszakad6, csak bízom abban, hogy 1x nem a tüdejét köpi fel. Ma reggel takarították ki az irodát, legalább vár6na kicsit. De persze, a természetnek nem lehet megálljt parancsolni.
Próbálok felkészülni a helyzetre, hogy esetleg majd segítenem kell neki, csak remélem, hogy nem lélegeztetni kell (bár ha a tüdőlebeny a padlón, csak könnyebb); tán a bátorító szavak is elegendőek, vagy az 1üttérző pillantás. Esetleg 1 hevenyészett talpmasszázs, hisz mindenki tudja, hogy ott vannak a reflexpontok, az egész xvezet leképeződéseként. Télleg, ez hogy nem elsősegély nyújtási tananyag?
Most ebédszünetre ment, tehát étvágya van, szóval csak nem végzetes a helyzet.
Ó, és hát remélhetőleg nem vmi ragályos cucc.

Vásári kedvesség

A kedvesség, mint olyan, olcsó. Kedves embereket szeretni nem feladat. Tk. semmit nem kell csinálni azért, hogy 1 kedves emberrel jól érezze magát valaki. Aki kedves embert xet, nem is xet. Ott nem kell elviselni semmit, nem kell ráhangolódni, nem kell alkalmazkodni. Igazából olyan, mintha 1edül lenne az ember, hisz olyan jól érzi magát, mint mikor minden pont úgy van, ahogy akarja, s kellemes környezetben. Hát kell ide bármiféle erőfeszítés? Semmi.

Mint a sós mogyoró. Mindenki szereti, jó, ha van, de ha elfogy, ki megy le érte a boltba?

Nem vagyok biztos abban, hogy xetnék mogyoró lenni.

Opération Casablanca - Kígyózás

Reggeli torna gyanánt kígyóz6ok a nem létező járdákon parkoló kocsik között. Ha még sokáig maradnék, biztos kiszurkálnám mindnek a kerekét. Vagy lecsavarnám a tükrét.

Beköszönő

Bienvenue, Willkommen, Benvenidos, Welcome, ésatöbbi, tessék, lássék, imígyen járulok hozzá világunk sz/épüléséhez.