2012. december 3., hétfő

617 - Jutalom a nap végén

617 futott. 1 7en belül már másodszor. Leginkább őmaga lepődött meg rajta. Utoljára iskolás éveiben fordult elő vele, testnevelés órán (mire neveltek azok a 45 percek??). Utálta. Mindig utolsó volt. Aztán csak ideért, lám-lám.
Se akkor, se 1 hónappal ezelőtt nem gondolta volna, hogy valaha is önként adja lábait futásra.

Najó, a futás erős túlzás ugyan, mert kábé és maximum gyök2vel haladt, s azt se konstansan produkálta, de biztatta, hogy alig páran dacolnak a decemberi széllel. A klíma ugyanis nem hatódott meg 617 magasztosan sportos elhatározásától és hideg közönnyel számolgatta az alaposan becsomagolt szervezeteket. Akárhogy is, bennevagyok a ma esti 10ben! - örült 617. Ez pár méternyi pluszteljesítményre volt elegendő.
Számolta a lámpaoszlopokat, s hősiesen tűrte, hogy a rutinos zergék könnyed suhanással lehagyják. Annyira lefoglalta a túlélés, hogy sok fölös energiája nem maradt irigykedni. Hosszú távú terveit lecserélte 1 lépésnyi jövőre. Még 1 és még 1 és még 1 és megvan a 3. oszlop.

Órát nem vitt, időérzékét a 6. lámpánál hagyta, de az elemekkel és önmagával vívott (győzedelmes) küzdelem után elégedetten kúszott fel a melengető lakba. Ilyesmi lehet Hópárducnak lenni - tippelte nagyvonalúan.
Hallatlan büszke volt teljesítményére, s azonnali hatállyal kiutalt magának 1 dobogós fürdőzést. Főleg, hogy Arenyin se foglalta be légyottra a kismedencét.

Csobogott a víz, 617 illatos-olajos csodaszert morzsolt bele, erőteljes teát szervírozott, leültette Barry-t a tevés puffra, majd átvette nyereményét: átadta magát a H2O ősi tudományának.
Nyakig merült a vízbe, s hogy kívül-belül melegedjen, lassan kortyolgatta az immunteát. 617 feloldódott, érezte, ahogy a méreganyagok diffundálnak szöveteiből, s helyükre retard örömkapszulák épülnek be. Minimum 24 órás hatást biztosítva.
Teljesen ellazult, így lámpaláz nélkül duettezett Barry-vel; in my heart it's spriiiiiiiiiiing



617 már-már törökfürdőben érezte magát, a levegő páratartalma erőst konvergált a 80%hoz. A falakon békésen csordogált a nyugalom.
A helyzetet fokozandó, hideg zuhannyal készítette elő az argánolajos utókezelést. Ha még lapult is benne ideggubanc, az olajköpenytől az is kisimult.

Ilyeténképp preparálva a candle light dinner-re, éjszakai toalettet öltött és gőzfelhőben közlekedve tálalta a vacsorát: rubingyöngyök gurgadoztak tányérján. Mintha B Rh+ vérsejtekbe zárt életet venne magához.






617 felettébb elégedett volt sorsával. Ez a világ a létező világok legjobbika - nyugtázta Pangloss 2012-es reinkarnációjaként. 
Bár a Voltaire-hős tán nem párolgott esszenciális olajokat.