2016. május 2., hétfő

Maláj Misszió - Ingatlanpiaci betekintés

Május másodika hétfő, de itt az a tutiság, hogy ha az ünnepnap hétvégére esik, automatikusan megtoldják a hétfői szünnappal, hogy növeljék a komfortérzetet. Úgyhogy ma lakásokat nézegettünk. 

Reggel 9-re jött értünk Agnes Chia meg a férje, fehér kis Myvi járgánnyal, amibe csodával és némi logisztikával beözönlöttünk még öten. 
Agnes elég alacsonyról indította a househunting-ot, az első jelöltek kevéssé tetszetősek, viszont annál szagosabbak voltak. A korábbi lakók hagyhatták ott számos bak kut teh emlékeként. (Ezt a maláj gasztroremeket nézzétek meg youtube-on; én nem találok rá szavakat.) 

Jellemzően 2-3 szobás hodályokat néztünk, ugyanennyi WC-fürdővel. Mongyuk, ha az átlag helyi családra ráront a hasmenés, jobb, ha (bal) kéznél van 1 fajansz. Én is tudnék erről mesélni, és még családi háttér sem kell hozzá. 
Természetesen minden lak lékkondival felszerelt, viszont az erkély tájidegen, mint 1 fűtőház. Kiatök akarna kiülni a 40 fokos szmogba, ugyebár?
Ellenben a gyémántcsillár swarovski-berakással több esetben is az alapfelszerelés részét képezte. 

Ami viszont ennél is jobban sokkolt, az a 2 (kettő!) konyha. Mintha 1 nem volna bőven elég! Az első látványkonyhában indukciós főzőlap, míg a hátsó (cseléd)konyhában gáztűzhely áll a lelkes gasztroangyalok rendelkezésére. A magyarázat se nyugtatott meg igazán; mondván, hogy a helyiek jobb xetik a gázost. 
Legalább a vízforraló ismerősen piroslott az egyik pulton; pont, mint az enyém otthon. Azt úgyis szülinapomra kaptam, még jobb lesz itt is azzal kezdeni a napomat. Meg a mézes tejeskv-val! Mongyuk, madárcsicser nem fogja kísérni, mert a legalacsonyabb lak is a tizenharmadik emeleten volt. 

További közös pont, hogy bármely lak bármely ablakából legalább 1, de inkább több építkezés nyomon követhető real time. Itt kb úgy nőnek a házak, mint páfrány az esőben. Márpedig esik. Persze azért nem elég a csapadék, némi emberi erőforrás is szükségeltetik a felhőkarcolók termesztéséhez.
S bár kiplakátolják, hogy Safety first, ennyiben ki is merül az óvintézkedés. Gyengébb idegzetűek húzzák be a függönyt, hacsak nem akarnak sikoltozva borzongani 1-1 apró figura mélybe hullásakor. 

Az úszómedence, tornaterem szintén a közös halmazba esik, némelyik épület tetőteraszos pancsolóval várja a kevésbé erős morállal és/vagy csilliárdokkal rendelkező vásárlókat.

Holnap újabb kört teszünk a maláj ingatlanpiacon. Remélem, sokkal kisebb sugarút.