2011. október 4., kedd

Délelőtt

Fenyő csúcsán fénysugár - fából napkarika.

617 - Mellékhatás

A hosszú, sötét hangárban kb 5en voltak, és próbáltak mindenféle óvintézkedést megtenni. Az ablakok nagyon magasan voltak, úgy kellett felmászni, hogy ki tudják nyitni őket. Kint esett az éjszakai hó, mégis fény jött be, mikor elforgatták a rolókat, s kinyitották az ablakokat. Közben hóból vékony paplan lengedezett függönyként, ahogy a lámpafénynél összeálltak, mint 1 vattafolyam.
617 derekára fonalat kötöttek, úgy mász6ott fel ablakot nyitogatni. A 2 lányt ismerte, csak a nevüket nem tudta, de ez nem számított. Viszont az öreget nem is ismerte. Ő mutatta meg, hogyan kell beazonosítani a levedlett tollakat, megtalálni a hozzávaló madarat. Volt 1 szép színes kismadár, az öreg monta, hogy az az őzike. Kék csíkok voltak a hátán. Csakhogy az öreg nagyon hamar otthagyta, 617 még nem tudta minden tollcsomóról, hogy az most veszélyes madáré-e vagy sem. Márpedig ez fontos feladat volt, mert ezekből a madarakból lettek a vámpírok. 617 eddig jót szórakozott az összes vérszopós történeten, mosmeg viszolyogva figyelte, hogy cikáznak az ablakok előtt a különféle méretű rémek.
A tehenek sem voltak olyan jámborak, mint a mondókákban szoktak lenni, bottal kellett távol tartani őket. Mindet így se lehetett, az 1ik megindult 617 felé, aztán mire a közelébe ért, akkor látta, hogy birkává lett. Kerülgették 1mást, a botot se tudta felemelni, igazából az állat unta meg az egészet és otthagyta.
A ház is nagy volt, nem ismerte teljesen, csak vendég volt ott mindig. Az öregasszony lakott ott, rendetlenség és csupasz izzó a szobákban. Csak nem sikerült jól bezárni mindent, hallották, ahogy vki motoszkál a fürdőben. Az öregasszony intett neki, nézze meg ki az, 617 meg épp csak össze nem csinálta magát ott az éjjel kellős közepén az idegen házbeli betörővel. Mire leizzadva teljesítette a küldetést, a kapu nyikordult, akkor oda loholtak mindketten az ajtóhoz és meredtek a sötétbe. Az alak - rajtakapottan - fordult el a félig nyitott kaputól, s csak annyit értettek, hogy az öregasszonyért jött, de majd később visszanéz, amikor nyugi lesz.
A szirénák szóltak staccato-ban, érzése xint félórán át minimum. Ült vki az ágya szélén. Vmi rohadó szájú figura, várta, hogy megmozduljon, hogy elkapja a lábát, és maga után húzva elvigye. Nem tudta, hány óra és hogy hol szólnak a mentők/tűzoltók. Érte jöttek? Vagy lehet, hogy ő, 617 ül a volánnál és nem találja a címet? Közben meg leég a ház, odalesz a halálos beteg is. Háde nem vezethet ő, nincs is jogsija. Vagy épp ezért tart olyan sokáig odaérni?? Deiszen ő most itt fexik az ágyban és hallgatja a szirénát, ami vki másért siet. Mindenesetre iszonyú idegesítő. A rém se bírta, már nem ül ott.