2013. április 12., péntek

Állati Szerelem

Moki városi macskaként felettébb kényelmes napjainak egyikét lustálkodta az ablakban. A cikk-cakkoló forgalmat figyelte, de csak félszemmel. 
Éveit nem számolta, hisz nem esztendőkben gondolkodott, ahogy 2lábúja. Aki xencsére nem lábatlankodik sokat, éppen akkor és annyit van itthon, amennyit ŐMokisága igényel. Nem kevés munkájába került, de lám, 1x minden beérik, kapcsolata a 2lábúval mondhatni idilli. 

Időtlenségében is érzékelte viszont azt a megmagyarázhatatlan zsibbasztó bódulatot, ami a friss zölddel szokott érkezni és bár már többször megtörténtek 1mással, Moki máig nem értette. 1xre félte és várta az érzést, amitől kivetkőzött bársonybundájából. Amitől nem evett, nem aludt. Amitől fülelte az éjszakai hívószavakat. Nem értette, a 2lábú hogy nem tárja szélesre ajtaját és rohan ki a fűszeres éjbe. Hallanivaló, hogy a mélykék tele van csodálatosabbnál borzongatóbb ígéretekkel. 
Persze, Moki nem magyarázhatta el a 2lábúnak, hiszen még nem rendelkezett ilyen irányú tapasztalattal. Tényleg, miért is nem? - villant a macskaszem számon kérőn. Bár valójában azt sem tudta, MIT kérjen számon, ha majd hazaesik a Kezes-Lábasa. 

Édes-bús gondolatmenetéből zizzenés zökkentette ki. Antennáit kimerevítette, füleivel beradarozta a szobát. Oda se kellett néznie, tudta, hogy 1 Helikopter pofátlankodott területére. Utálta őket. Nem elég, hogy neveletlenek, még csak levadászni se érdemes őket, mert orvul orrba marnak. És az nagyon fáj, ráadásul a 2lábú is megvadulva rázogatja őt, undok löttyöket-porokat töltögetve a szájába, amitől prüszkölnie kell. Mindent összevetve, több bosszúságot okoznak a Helikopterek, mint amilyen izginek tűnnek első körben.

Ez különösen illetlenül Moki kedvenc virágán illegette magát. 
- Ami sok, az sok! Majd én móresre tanítalak! - vetődött Moki párducosan. A Helikopter hanyagul odébb zizzent.
- Napfényes tavaszi szerelmet, Idegen - susogta a Helikopter. Ettől Moki meglepődve félszoborrá merevedett. Amúgy szfinxesen. 
- Hogy mit? - kérdezett vissza óvatlanul kizökkenve területvédő szerepéből.
- Melyiket nem érted? - közeledett segítőkészen a Helikopter. - Ó, elnézést, még be sem mutatkoztam. Apidész vagyok, a szerelemhozó.
- Csak ne gyere közelebb! Nagyon jól tudom, miféle vagy. De mit hozol? Szerencsét? 
- Szerelmet, Kicsikém, szerelmet - kuncogott Apidész, hogy még a szárnyai is összekócolódtak. 
- Nagyon vicces - morrant Moki - adok én neked szellemet! - Apidész ismét kitért a veszélyesen hirtelen macskamancs elől és rendezte 2 pár hártyáját. 
- Mondd csak, még nem voltál szerelmes soha? - pontszemében csodálkozás fénylett.
- Nem tudok róla - rázta meg magát Moki.
- És akarod tudni milyen? - rebbent közel Apidész. Elemében volt. Valaki, akinek megmutathatja, milyen elmerülni a szerelem édes tavaszában. 

Moki hezitált. Szerelem? Mintha már hallotta volna ezt a 2 lábútól. Jártak hozzá más 2 lábúak és azokkal beszélnek erről a szellemről. Vagy mi ez? De ha úgy fáj, mint az orrmarás, akkor köszöni szépen, nem kér ebből 1 percet sem.
- Nem, nem úgy fáj. És nem is muszáj fájnia - zsongította Apidész, hallván a macskafejben kavargó kételyeket. 
- Nem biztos, hogy a Kezes-Lábasom örülne, ha megtudná. 
- Tőlem nem fogja - ígérte Apidész. 
- Jól van. Kettécsaplak, ha hazudsz! - helyezte kilátásba Moki vérkomolyan. Erre a Helikopter eltűnt. Moki kicsit megbánta heveskedését. Már beleélte magát a rá váró, sosem ismert Szerelembe. 

Apidész a semmiből zizzent elő ismét. Határozott röppenéssel Moki fölé libbent és alig hallhatóan susogott. Biztos szerelemhozó varázsszavak - izgult Moki. 
Apidész óvatosan - hisz Első Szerelemről volt szó - Mokira öntötte a friss Szerelmet. A legújabb tavaszi légből, alig észlelhető virágporból és Apidész ősi tudományából fénylőn csordult a Szerelem, mint aranyló méz. 
Moki érezte, ahogy elborítja a jóleső melegség. Megborzongott. Minden porcikájában érezte a bizsergést. A hirtelen jött Tudást, hogy Ez az Élet eredője. Hát ezért élnek-halnak a 2 lábúak is - dorombolta Moki elégedetten. 
Már nem érdekelte, mit szól a Kezes-Lábas, ha hazaér. Majd ad neki is a Szerelemből. Apidész biztos hagy itt 1 kicsivel többet. 


Apidész

A 2 lábú persze csak értetlenkedett: hogy kerül méz a macska fejére???