2016. április 30., szombat

Maláj Misszió - This is the beginning


Életem első biznisz repülése, amely tényező kétségkívül elviselhetőbbé tette a majdnem 1 napos utat Kuala Lumpurba, ahonnan jelentek az elkövetkező 1 évben. Az apropó munka, de lesz tán pihenés és szórakozás is. 

Egyelőre nagy élményekről nem tudok beszámolni az idő rövidsége miatt, bár az is elegendő, hogy még életben vagyok. A klíma trópusi, 33 fokkal és 85% páratartalommal. Ugyanakkor az ofiszban 21 fokon zúg a lékkondi, így 3 réteg ruhában töltöm a napot, de mivel a zokni-szandál kombót tiltja a jó ízlés, deréktól lefelé eljegesedve hagyom el az épületet nap végén. 

Az épület fogadó szintje

Senkit ne tévesszen meg a látvány, a mi irodánk még nincs kész, az így néz ki:

Készültségi szint

Egyelőre 1 mítingrúmban ülünk, s talán jövő héten elkészül 1 kis ablaktalan kalitka a különítményünknek. Ahol remélhetőleg állítható lékkondi lesz. Felcsavarom! Ha már a szőnyeget nem lehet. 

Mivel Ázsia, természetesen (szinte) minden eledel csíp. Vagy így vagy úgy, de csíp. És nagyrészt állati eredetű. 2 opcióból választhatok:
 - kondicionálom habtestem a csípésekre
 - predátor életmódot folytatok. 

Csütörtök délben az egyik helyi kollegina - hívjuk Yenlinnek - elvitt minket kedvenc helyére, ahova sokan járnak, mert annyira tuti a kaja. Itt szálltunk ki az Uberkocsiból:

Tífuszbüfé

Nem mertem közelebbről fényképezni, nehogy a telóra is vmi vírus másszon. Yenlin megnyugtatott minket, hogy bent van lékkondi. 

Hatan telepedtünk a körasztalhoz, Yenlin rendelt, sajnos elfelejtettem, milyen néven futott a menünk.
Kaptunk kis tálkákban levest, mellé fokhagymapépet, csilipaprikát, meg szószokat. Valamint, lángosra emlékeztető darabkákat. Az előírás szerint kavarsz magadnak ízlés szerinti csípést a kistálban, abba belemártogatod a lángost, majd a levesbe, s bekaphatod. Pálcikával, ofkorsz. (Ez a következő feladatom.)
Aztán hoztak 2 öblös-füles edényt, egyikben császárszalonnaszerű alapon főtt a leves, másikban szurokká sütött szójaszószban feketéllett a néhai disznó. Xencsére tálaltak halat is, így megmenekültem az éhhaláltól. 
Yenlin közben bőszen töltögette a virágszirmos zöld teát. Mi, európai halandók mellőztük a jeget, de a helyiek jégkockával hűtötték. 

Aztán felkerestem a mosdót. Először aszittem, rossz helyre nyitottam, mert a konyhapulthoz jutottam az ajtón túl. Aztán megtaláltam az abból nyíló latrinát. Nem bonyolították túl; 1 lyuk, 1 vödör víz. A lyukból páncélos százlábú kapaszkodik ki. Inkább a hólyagsérv! felkiáltással fordultam is vissza. 
Muszáj lesz vhogy kijuttatnom a pálinkát. Fertőtleníteni.