2011. október 31., hétfő

Ősz

Hallani a falevelek hullását. Alig nesz, ahogy a tengernyi álmos sárga libegés földet ér. A pirosak sem nehezebbek, így nem is hangosabbak, noha mély színüktől azt várná az ember, hogy határozottabban verekedik át magukat az ágak közt.
A sok puha landolás állandó motoszkálássá áll össze, mint mikor elvackolnak az állatkák télre.
Csendben lépjünk rájuk, hogy fel ne ébredjenek.



617 - Lélekemelő szárnyakon

617 ült az ablak mellett, s várta, hogy elinduljanak. Lassan gurultak a pályához, sejtjei már készenlétben álltak s várták a pillanatot. 1esével, külön-külön és 1üttesen is tudták, hogy pár percen belül a már ismert, ám minden alkalommal új és ismételhetetlen érzés járja át őket.

A gép odacsorgott a startvonalhoz, s néhány másodpercig csendben állt. Majd, a toronyjelzésre nekilódult, s 617et szelíden-erősen visszanyomta a székébe az iram. Idegei örömlázban villogtak, a turbinák zúgva felpörögtek, a táj 1re gyorsabban suhant, végül odaértek ahhoz a pillanathoz, mikor elszakadtak a földi valóságtól; az a másodpercnyi vákuum, ahogy megszűnt a földi kapcsolat, de még nem vette át helyét a légi könnyedség, az utánoz6atlan volt. Mint 1 dimenzióugrás.

Hogy miért xet 617 repülni? Ezért a pillanatért. Meg az utána következőkért, amikor nincs rög, nincs sár, nincs kötőanyag, csak a lég. Belát6atlanul végtelen, tágas tér, a géppel 1ütt szárnyal6nak a gondolatok, kiteljesedhetnek az érzelmek, majd akár meg is szűnhetnek, ahogy a városokkal 1ütt eltörpülnek, majd a semmibe vesznek a nyomasztó képek/képzetek is.
A levegő felszabadít, eltölt önmagaddal, nem húznak a földi láncok, a kicsinyes gondok beleolvadnak a nagy egészbe, ahogy 617 is passzolt a mindenségbe. Ilyenkor érezte, hogy stimmel. Hogy ott van a helyén, mégha ez 2 lábon állva nem is észlelhető.

Mert ahhoz, hogy ráláss dolgokra, el kell távolodnod tőlük. Hogy észrevedd, mekkora is az a súly, amit cipelsz, le kell tenned kicsit. S mikor újra felveszed, már nem olyan nehéz. Mert láttad kicsivé lenni, eltűnni. Láttad a Napot, Holdat, csillagokat, s Atlaszt, ahogy mindezt megtartja. Ehhez mérve 617 csomagja üdítően vállalható volt.

Így lesznek könnyűvé a terhek 1 repülőút 6ására.