2012. június 28., csütörtök

Félvezető - Elmélet

Nosugyebár ahhoz, hogy gépesített létformára válts a 2lábú üzemmódról, erőst ajánlott az elméleti kiképzésen való részvétel. Hacsak nem születtél mutáns közlekedős génállománnyal.
Abból, hogy a gyakorlati oktató milyen kategória, visszafelé is következik, hogy az őt +előző elméleti tanár sem 1 főnyeremény. Max. annyiban, hogy xetnéd megütni.

Noha már eltelt 1 hónap az intenzív kiképzés intenzív élménye óta, Kodó Lajost nehéz feledni.
Vezetékneve a finomkodó, udvariaskodó, okoskodó és további hason jelzők maradéka.

Lajos rögtön az elején leszögezte, hogy kérdezzünk, ha nem értünk valamit. Bármit. Ez megnyugtatóan hangzott, csak éppen nem fedte a későbbi valóságot. Ugyanis felettébb elkedvetlenedett, ha félbeszakítottuk anekdotáit, Európán átívelő kalandjait és rémmeséit a túllépett sebességkorlátról.
Méltatlankodott, hogy ezt csinálja már több tizenéve, s számtalan tanuló megfordult a keze alatt. Itt a bizonyíték, hogy 30 éven át is lehet rosszul csinálni valamit.
Otthon valószínűleg nem sok alkalma van a verbális önkifejezésre, így a rendelkezésére álló 3 órát a lehető leg6ékonyabban igyekezett hasznosítani. Olykor a témába is vágott.

Hacsak nem magánórákra jársz kreszből, másokkal együtt veszel részt az előadásokon. A csoport, akivel a túlélésre hajtasz, válogatott. Van a Nagyhangú, aki mesebeliként hol feltűnik, hol nem és pregnáns közönnyel vonogatja a vállát, s leköcsögöz mindenkit.
Van Lajos kedvence, II. Kodó, akiben reinkarnációját lát6ja következni - ez bizonyára megrendítő élmény -, s aki azzal vág a szavadba, hogy "Bocsánat...". Depersze nem gondolja komolyan.
Van a művészlelkű Töltött Galamb, aki aztán 100x is megbánja, hogy kérdezett, mivel Lajos alaposan kiélvezi a helyzetet, s érezteti témabeli fölényét.
Van a 16 éves kölyök, aki hibátlanul tölti ki a tanfolyás végi tesztet, meg a nagydumás csaj, aki viszont nem.
És hát én is ott vagyok, hangtalanul küzdök a feltoluló véleményemmel, meg a dilemmával, hogy vajon Lajos egész szériát tart-e a neonnarancs ingéből, vagy a 30 fok ellenére minden reggel ugyanazt húzza magára. Mostani tapasztalatommal (Bélából deriválva) már könnyen megválaszolom a kérdést.

Úgyhogy du courage a kocsis bizonyítványra vállalkozóknak, a túlélő felxelésükbe pakoljanak xanaxot, ébrentartó kólát, némi hidegélelmet, a szeánszok közt pedig sodorgassanak. Vérmérséklettől függően kötélideget, vagy füves cigit.