2012. február 26., vasárnap

Felhívás!

TUDTAMTUDTAMTUDTAM! És tessék, most nálam okosabb is megmonta! Hát tudjátok, mér boldogtalan a magyarok 83%-a? 83, értitek? Az kicsit durván sok.
Hát azér boldogtalanok a honfitársak, mer TV-znek! Nnnna, ennyire 1xű. Most micsinász? TV-zel? Boldog vagy? Ha az akarsz lenni, vagy még boldogabb, hát szabadulj meg a készüléktől és máris a föld felett fox suhanni.

A hitetleneknek Pálferi szépen pontokba is szedte, hogy mér keseredik el az ember a TV-től. Nesztek:

1. A TV anyagiassá tesz. Úgy ám. Material girl leszel. Vagy boy. Mer mit lehet látni benne? Reklámokat. És azok szépen generálják a tévhitet, hogy majd csak akkor leszek irtóboldog, ha lesz ezem is, azom is, amazom is. Szóval vigyázat, az anyagiasság 1enes arányban áll a boldogtalansággal. Ebből következik, hogy a saját anyagi helyzet siralmasnak tűnik, akárhonnan is nézzük a TV-t; sámliról, ikeakanapéról, vagy bőrfotelból.

2. A TV nagyban árt a szociális kapcsolatoknak. Azok, akik aszongyák, hogy nincs idejük 15 percet tölteni szívük választottjával, mer mikor, hát nem érnek rá és sosincs idő semmire, azok a szabadidejük 52%-át(!!!) töltik a képernyő előtt. Márpedig, 1 munkáséletűnek eleve kevés szabadidő adatik, s akkor annak is több, mint felét vizuálrágóval tölti.

3. Itt gyors 1másutánban több jelzőt is elsüthetünk a nézőkre vonatkoztatva: bizalmatlanok, szorongóbbak, mivel sokkal fenyegetőbbnek látják a világot, mint amilyen. Mer persze minden percben megölnek vkit - még jó, hogy nem ugyanazt. Leszúrják, felrobban, kirabolják, szénmonoxid, vagy ha ettől való félelmében nem fűt, hát megfagy, satsat.

És, ami még hab a tortán, hogy a készülék nem fokozza az életörömöt. Hanem sőt, mint fentebb kiderült, elveszi. Max pillanatnyi érzelmi kielégülést xez, márha...
Summa summarum, a tvzés és a boldogtalanság közt 1értelmű összefüggés van.

Le a TV-vel, éljen az olvasósarok, a főzőcske, a virágültetés, a tollasozás, varrogatás, kirándulás, kinek mi. Mindenkinek sikeres boldogulást! :)

/Kösz PF :) /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése