2011. június 27., hétfő

Opération Casablanca - Jel

Et voilà 1 jel, á la marocaine :)

First of all, DIL status ; mivel mindenkit ez érdekel leginkább. Day in Life, melyről múlt 7en kiderült, hogy nem tréning lesz, hanem igencsak kívánatos az interaktivitás. A kinder tojás semmi ehhez a meglepetéshez képest… Azér magukhoz tértek. Bár van, aki bele is betegedett, egész pontosan a Financial Manager, aki eddig se törte össze magát az ügy érdekében.  
7főre megérkezett a felelős forward team, bár hiányosan. 1ikük ugyanis lemaradt vhol, állítólag a vihar miatt. Vagy csak szimplán eltérítették a gépet. Azt kell mondjam, haladunk. Előre, mármint. Helyi idő, helyi tempó xint csak fél nap késésünk van, de mindenki bizakodó, mint a halálos beteg körül a medikusok. Na de péntekre feltámasztják hamvaiból a process-t, leporolgatják, talpra állítják és életképesnek nyilvánítják.

Most persze ebédszünet, ezt már ismeritek. Ha épp nem puccos közös ebéd van, akkor a helyi kollégák 12h00kor hazaspuriznak, asszonypajtás várja őket a szépen terített asztallal, a visongó gyerekeket csendre inti (“hagyjátok apátok, látjátok, milyen FÁRADT, hadd pihenjen!”), ebéd után szundi, majd 1 kvval némileg felébrednek, s 14h10 körül már itt is vannak. Asszem, ez a  hosszú élet titka.
Ha puccos közös ebéd, akkor elséta az olasz étteremig, ott eszegetés, cseverészés, s fél 3ra vissza is érünk. Belát6játok, rém elfoglaltak. Más kérdés, hogy mivel.
Mindemellett én kedvelem ám őket; csak ez a munka ne lenne…

Múlt 7en; gondolom, hogy Csabánál bevágódjanak, elcuccoltak minket a Habous-ba. Ez a bazár. Fényképes dokumentációt nem tudok küldeni, déconseillé a fotózás. Így mindenkinek a saját vizualizációs technikájára bízom, hogy jeleníti meg az alábbiakat:
csigaleves, sáfránykupacok, fahéjhalmok, paprikagúlák, aszalt gyümölcsök, levendula, henna, kígyó-béka, vízárus, puff, táskák, szemhéjfesték, füstölő, babouche, guccsiövek, djellabák, ezüsttálcák, teáskannák, kézműves sütik. A felsoroltakból csak a legutóbbit ettem. Sokat. Mindez sűrű 1másutánban, 2 négyzetméteren minimum 5féle cuccot találsz, közben kiskocsi erről, gyerekkocsi arról; 1 balerinának meg se kottyan ennyit lábujjhegyen pipiskedni, na de 1 szimpla európai halandónak… Ha a fősodor esetleg már csípőből teljesíthető, át lehet térni a haladóknak szánt level 2-3-4-re; a még szűkebb, még szagosabb, még zsúfoltabb mellékuccákba. Kifejlett orientációs készség strongly recommended. A meglehetős zajszint, színkavalkád, megannyi inger nem kicsit fárasztó, az ember idegrencere nem sokáig bírja a terhelést és vagy ott helyben feladod, vagy kimenekülsz a közegből. Ja, merhogy pluszba ugyebár még elvegyülni se tucc a tömegben, messziről leveszik rólad, hogy Alien vagy és ehhez mérten szemmel is tartanak… Méghozzá sokkal. Xintem ebbe születni kell.
Az 1etlen csatolmány a kevésbé vérengzős szekcióban készült, hát én csak sóhajtoztam ennyi finomság láttán. Akinek volt xencséje hozzá, tud6ja, milyen az IGAZI datolya. Nem az az export takarmány, ami Mo-ra kerül. Aszalékok halomban, fűszerek, diókmandulák; ha beültetnének a sarokba, szép csendben elennék estig is…


El kell mondanom, hogy a bazár 1ben étel-hallal kérdés is. Mer ugyebár csak bizonyos módon leölt és előkészített jószágot esznek. (Állatbarátok ugorják át a következő részt, de legalábbis v1ék elő a toleráns énjüket.) Hallomásból má felkészültem erre-arra, de csak kamillázni tuttam a tevepult előtt. 0 tévedés; nem csak megülik a tevéket, de meg is eszik. Úgy tűnik, kemény a tevesors. Ha nem jut be a szépségverseny döntőjébe, hát marad a vágóhíd. Szépen kilógatva, mint a karácsonyfadíszek, ott figyeltek a tevefejek, 1éb testrészek. Imígyen átesve a sokkon, a kecske- és marhadarabok már kevésbé viseltek meg. Fejek, lábak, levesnek valók csinos 1másutánban. Ha vki nem bízik a mészárosban, kiválaszt6ja a még élő jószágot is és ott azon nyomban menedzselik a kivégzést. Ugye senki nem bánja már, hogy nem készültek fotók…

Hogy pozitív élménnyel is szolgáljak, elmondom, hogy csodálatos puffal gazdagodtam. A bazáros meg persze minimum az ár duplájával, de hát így se horroráron jutottam hozzá. Mer bizony itt alkudni is a must. Én meg nem tudok. Xencsére a helyi kollégák velünk voltak (meg az erő), így csak mérsékelten húztak le :) Van kicsi, közepes, nagy, világos, sötét, mintás, mintátlan, elidőztem a válogatással; végül megszültem: világos bőrszínű, narancsos mintákkal, és tevékkel. Így, ha közvetve is, ülök tevén :) Mielőtt aggódni kezdenétek a hazaszállítást illetően, azt is elmondom, hogy jelenleg a puff olyan, mint 1 macskakosár, tehát majd csak otthon kell kitömni cuccal. Ja, még 1 tudnivaló róla: nagyon büdös. Lehet, idén még csak az erkélyen használom majd, s ha szagtalanodott, bejöhet a nappaliba, a rendeltetési helyére.

Időközben financiális információval is bővült a tárházam. Megtudtam, hogy az uccákon elhangzó cöcögések, mi1ebek valóban komoly szándékot takarnak. Az itteni pasik nagy része ugyanis komolyan gondolja, hogy így vagy úgy, de bejut Európába. Mer ott kolbászból van a kerítés; ezt mindenki tudja. Az afrikából való kijutás legkézenfekvőbb módja a névházasság. Velem, például. Ugyan mi másért is jönne ide 1európai nő tök1edül, ha nem azér, hogy vmi arabs telivérrel összeálljon jó pénzért. Mármint a telivér fizet, nem keveset… Aztán az európai papírok megxzése után elválnak. A mentalitás ismeretében megelégszem a céges fizuval. Persze, ha bevállalósabb lennék, néhány papírházasság és megalapoztam a nyugodt éveimet; legalábbis anyagi szempontból nyugodtak. Nadekérem van, ami nem eladó.

Nos, emésztgessétek a fentieket; majd még jelentkezek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése