2012. október 22., hétfő

Konyhanyelvtanfolyam - Alapozó kurzus

Nos, nem véletlen, hogy viszonylag ritkán számolok be utazásokról Kulináriában. Egész pontosan, 1etlen 1x fordult elő, hogy dokumentáltam önkéntes gályázásomat, akkor is a karácsonyi előkészületek számlájára írható a felbuzdulás. 

El kell mondjam ugyanis, hogy a lak ezen helyisége számomra az inkvizíció 21. századi megtestesülése. Ha nagyon sok időt kell a könyhában töltenem, bevallok mindent. Az összes eddigi és majd eztáni életem el/nemkövetett tévedését meggyónom.
Persze, kitalál6nék vmi születési rendellenességet, hogy XX génkészlettel mégis miért traumatizálódok minden 1es alkalommal, mikor produkálnom kellene vmit a konyhában. Mármint vmi emberi fogyasztásra alkalmasat. Több éves gondolkodás után azonban emelt fővel vállalom, hogy én bizony jelen életemben nem a klasszik viszonyulást kaptam a főzőcskéhez és valszleg majd csak 1 sokadik újjászületésemben jutok el a konyhatündérséges állapotba.

A nagy számok törvénye alapján biztos, hogy rajtam kívül még van pár hason nőnem, akik beszélnek rengeteg nyelvet, egzotikusat, vagy holtat, vagy mesterségeset, 1et kivéve: a konyhanyelvet. Rájuk (is) gondolva indítom el az alapozó nyelvtanfolyamot, ahol bővülhet a szókincs, a fogalom- és recepttár. Merpl én már attól kész vagyok, mikor aszongyák: gyorsan megvan, nem macerás, 1xű. Aztán csak kiderül, hogy a csatolt fájlokkal (úgymint hazacuccolás, zőccségpucolás, edényválogatás, anyázás, mosogatás, ésatöbbi) lesz a főzőcskéből 2-3 órás performansz. S még így is lehet, hogy a közönség feláll és kim1 a tetthelyről.
És akkor még nem beszéltünk az "amennyit felvesz " mértékegységről.

Úgyhogy üdvözlet az összes jelentkezőnek, a tanfolyam ingyenes, nyelvvizsga sincs, mindenkit motiváljon a következő élete, amelyben már vérprofi séfként főszerepelhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése