2014. december 15., hétfő

Napi Igen - December 13.

Több tizenéves előzményei vannak a szombati sztorinak. Ezt a 90-es években persze még nem tudhattam. Se 7, se 3 évvel ezelőtt, amikortól a történet szereplői játszanak az életmesémben. A zember lánya találkozik alakokkal, aztán van, amelyik gyorsan kimosódik a szövetekből, és van, aki beleivódik, sajátos lenyomatát hagyva gondolatoknak, érzéseknek, gesztusoknak, közösen átélt élményeknek, mint pl. órákon át tartó ruhapróbának - ezen elem még kiemelkedő jelentőséggel bír a későbbiek folyamán. 

Szombaton épp a kevés dögrovásos napjaim egyikét éltem, meglehetősen csökkent életerőponttal és teljesen gyanútlanul. Mélységesen fájlaltam az orrom előtt elúszó koncertet és a fejemet. Utóbbit napok óta. Xencsémre megérkezett a támogató attitűd, kedvem fényesedett. 
A gyorsan szürkülő délutánba kopogás csillant, majd még 2 attitűd tódult a kislakba. Csomaggal és felszólítással, hogy azonnal bontsam ki. 

Bár nem értettem a helyzetet, az 1 szavas mondatot igen, így kinyitottam a zajándékot és onnantól kezdve vagy 1 órán át beszűkült szókinccsel illegettem magam a tükör és a díszes kompánia előtt. 

Összeesküvők


Aki a konspirátorok gyöngyével megy ruhát próbálni, számítson rá, hogy országon átívelő összeesküvés célpontjává válik és az augusztusban kiszemelt parádés ruhadarabra komoly meglepetés szerveződik. 
A tettesek legnagyobb megelégedésére szolgáltam a végtelenített pár szavas monológommal, végre jól jött limbikus rendszerem; fejemről leolvashatták, amit képtelen voltam verbalizálni. Megszerezni a nyáron kinézett ruhát, beszervezni a xeplőket és páratlan karácsonyi ajándékkal készülni - a zigazi barátok ismertetőjele. 


Friends will be friends